2015 Mijn/jouw jaar! Een jaar vol energie en gezondheid

Nieuw jaar, goede voornemens en vooral nieuwe kansen. Eigenlijk is elke dag of misschien wel elk uur een nieuwe kans. Toch heeft 1 januari ergens iets magisch, waardoor we deze nieuwe kansen voor onszelf of zelfs naar elkaar toe uitspreken.

Ik heb mezelf voorgenomen om vooral veel plezier te hebben in 2015. Hard werken, zeker! Voor de projecten die ik belangrijk vind, voor de opdrachten waar ik energie van krijg en met cliënten die ik echt verder kan helpen, waardoor het me voldoening geeft. Dat zijn namelijk de belangrijkste redenen waarom ik voor mezelf ben begonnen: alleen nog maar dingen doen die belangrijk zijn, me energie geven en waar ik voldoening uit haal. Natuurlijk horen daar ook de nodige stressmomenten (deadlines) en minder leuke klusjes (administratie, schrijven) bij. Die zijn goed vol te houden als je weet waarom je ze doet, heb ik gemerkt.

Mijn goede voornemen om vooral dingen te doen waar ik energie van krijg, heeft me over de drempel geholpen om toch ook een oude passie erbij op te pakken. Ooit, lang lang geleden (voor mijn gevoel dan) ben ik mijn studiecarrière gestart met de opleiding Voeding- en Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Wageningen. Daar heb ik nooit wat mee gedaan, omdat ik er tijdens mijn studie achter kwam, dat ik vooral met mensen wilde werken. Nu, na al die jaren met mensen werken, lijkt het me toch wat om iets met die studie (weliswaar in een andere vorm) te gaan doen. Zoveel mensen in mijn omgeving worstelen met de vele informatie over voeding in relatie tot hun gezondheid. Zoveel meningen, theorieën, adviezen… Wie weet nou nog wat te geloven? En als je dan weet wat te geloven, hoe pas je het in, in je drukke leven en hoe weersta je alle verleidingen die op je pad blijven komen? Hoe ga je om met die allergie, die plotseling te kop op steekt?

1 januari, het moment dat iedereen met goede voornemens aan de slag gaat (zeker ook op het gebied van gezondheid), leek me een goed moment om aan de slag te gaan met een opfriscursus. Omdat ik studeren en nieuwe dingen leren nou eenmaal geweldig vind EN omdat het me nieuwe uitdagingen gaat bieden dit jaar. Nieuwe uitdagingen creëren en aangaan, dat is naast plezier hebben mijn andere goede voornemen. Blijven ontwikkelen, dat is de vrijheid die zelfstandig ondernemen brengt. En ik hou er van!!

Een mooi, liefdevol en gezond 2015 gewenst en onthoud: WAT JIJ WIL KAN

Langskomen voor een adviesgesprek? Klik hier voor meer informatie