Afleiding

Ik ben snel afgeleid. Niet alleen van mijn werkzaamheden (ik heb vaak meer dan 10 vensters open staan, waar ik allemaal in aan het werk ben). Ook van mijn doel als ik niet op let. En ik ben nog wel degene die zegt dat je doelen kan bereiken als je weet wat je wil en er hard aan werkt.
Mijn grootste probleem? Ik vind teveel dingen leuk. En als ik iets leuk vind begin ik er aan. En als ik ergens aan begin, dan maak ik het ook netjes af.
Niet echt een probleem hoor ik je denken. En op zich is het dat ook niet natuurlijk. Toch is het precies wat me afleidt en weerhoudt van het behalen van mijn doelen.
Is dat erg? In eerste instantie denk ik nee: ik doe zoals afgesproken (met mezelf) alleen dingen die ik leuk vind of die me richting iets leuks brengen.
Als ik er langer over na denk, zeg ik ja! Waarom? Omdat ik zo niet verder kom met de doelen die ik eigenlijk wil nastreven. Bouwen aan mijn eigen bedrijfje (coaching en training) en mensen ondersteunen vanuit MIJN visie.
Wat maakt dan dat ik toch voor andere dingen kies.
Kan ik geen nee zeggen? Nee, dat is het niet, als ik iets niet wil, dan zeg ik wel nee.
Is het dan toch een lichte angst om succesvol te kunnen worden? Of eigenlijk om zelf degene te zijn, die dat laat mislukken. Ik vermoed haast van wel.
Tijd dus om opnieuw te naar mijn doelen te kijken en ervoor te gaan. En weet je wat? Dat maakt me blij en geeft me zoveel energie. Ik weet nu al dat het een goede keuze is. ToekomstOntwerper ben ik, ook voor mezelf!
Meer weten of zelf ook je doel bereiken? Neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek!