Omdat zij het waard zijn

Ontzettend leuk: voor mezelf beginnen. De beste keuze die ik in mijn leven heb gemaakt tot nu toe. Mezelf in de markt zetten, ofwel ‘verkopen’ vind ik een stuk lastiger. Ik ben vast niet de enige die stiekem had gehoopt dat de opdrachten wel vanzelf zouden komen aanwaaien, omdat mensen in mijn netwerk weten wat ik kan. Maar helaas.. zo werkt de wereld niet. En nu?

Allereerst rees bij mij de vraag: waarom is dat nou zo lastig, mezelf ‘verkopen’, wat houd me tegen? Ik ben zoals de meeste Nederlanders opgevoed met de waarde van bescheidenheid. Niet opscheppen en ‘doe maar gewoon’ zijn erg vanzelfsprekend voor me geworden. (En daar luister ik nog braaf naar.)

Maar ik heb wel een boodschap. En die mag gehoord worden. En ik heb een visie, op hoe de wereld zou kunnen zijn en daarmee een missie om dat te bereiken (voor zover ik dat in mijn eentje kan). En die wil ik nastreven.

Tijd voor een strijdplan! Allereerst de wens om zoveel mogelijk te mogen vertellen over de mooie ervaringen die ik heb gehad de afgelopen 10 jaar. Met de jongeren met wie ik heb gewerkt. Prachtig vind ik het, als jongeren die eigenlijk al afgewezen waren, de maatschappij ongelijk bewijzen, door enorm succesvol te zijn. Jongeren die met veel moeite hun MBO hebben doorlopen en nu succesvol zijn op het HBO. Jongeren die op het verkeerde pad zijn geraakt en nu met een enorme drive aan de slag zijn met een eigen bedrijf. Plannen waar om gelachten werd, die jaren later in de krant staan als succesverhaal. Dat zijn de verhalen die ik wil vertellen, maar vooral de reden waarom dit mogelijk was.

Wat maakt nou dat iemand de stap maakt van destructief gedrag naar werken aan de toekomst. Hoe stapt iemand over de enorme drempel (die hij zelf heeft opgeworpen) om vervolgens de problemen aan te pakken en de weg naar een succesvolle carrière vrij te maken. Hoe vecht iemand zich los van zijn omgeving, die zijn succes in de weg staat. En wat is daar voor nodig?

Ik weet het. Ik heb gezien dat het kan! Soms met een kleine, soms met een grotere inspanning, maar het kan. ALTIJD! Wat anderen ook zeggen.

Wil jij het ook weten? Wil jij dit ook kunnen en meemaken? Laat mij je erover vertellen. Omdat zij het waard zijn!