Passie + inspiratie = oneindig veel kansen

Vorige week had ik een gesprek met een oude bekende. We hebben elkaar meer dan een jaar geleden als eens ontmoet, toen beide vanuit onze werkgever. We hadden meteen een klik en raakten in de ban van elkaars enthousiasme niet uitgepraat. Vandaag zaten we bij elkaar als 2 ‘verse’ Zelfstandig Ondernemers en gebeurde hetzelfde. Best bijzonder vind ik dat. Steeds sneller praten, tegelijkertijd praten, allebei te veel willen zeggen en zo geïnspireerd van elkaar raken dat de ideeën in je hoofd elkaar verdringen.
Wat vooral is blijven hangen is de passie waarmee zij haar werk doet. Ik herken dezelfde drijfveren en de zelfde ondernemende geest. Zij heeft een missie, net als ik. Zo fijn om mensen te ontmoeten die deze missie leidend laten zijn in de keuzes die ze maken! Niet geld, niet veiligheid, maar de missie is waar je voor leeft.

Mijn missie is kansen creëren, waar anderen ze niet zien. Soms zien mensen zelf deze kansen niet, vaak zien anderen deze kansen niet of ontraden ze deze kansen zelfs (zie ook mijn blog: ‘Een oordeel maakt meer kapot dan je lief is’), omdat het out-of-the-box is en daar lijken we wel bang voor te zijn. Wat is er mis met mensen die hun hart volgen? Wat is er mis met meer mensen die doen wat ze het liefst willen? Deze mensen werken met passie en maken de wereld beetje bij beetje wat mooier. Ik hou daar van!
En ja, realistisch blijven is ook belangrijk, dat brengt brood op de plank. Maar daarvoor hoef je je dromen niet los te laten. Sterker nog, het naleven van die droom kan ervoor zorgen dat je elke dag je bed uit komt en aan de slag gaat. Eerst met brood op de plank, dan met je droom.
Blijven dromen dus, elke dag iets nieuws proberen en daarvan leren. Je hoeft niet overal goed in te zijn, je mag de tijd nemen om iets te leren of zelfs anderen te vragen je bij dingen te helpen.

Wanneer worden we wakker en gaan we investeren in onze dromen en de dromen van anderen?! Wanneer laten we het idee van iedereen van 9 tot 5 naar een baan, die misschien niet eens leuk is, los?! Wanneer gaan we van ‘kan niet’ naar ‘wat als alles kan?’, van ‘ja maar’ naar ‘jazeker!’

Ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet om mijn dromen na te leven. Ja, het is soms lastig, maar ik leer elke dag iets nieuws (soms met harde lessen) en ik vind dat elke dag opnieuw geweldig. Ik mag elke dag iets nieuws proberen, ik mag elke dag leren van fouten en ik mag elke dag kiezen waarin ik wil investeren. Geweldig!
Dank je wel aan alle mensen die me inspireren! Ik voel me daardoor nog sterker en vervolg met extra energie mijn weg om aan mijn missie te werken. Onze paden blijven kruisen, dat weet ik zeker, passie en inspiratie met zoveel energie trekken elkaar aan EN creëren oneindig veel kansen!

Mijn visie
Ik geloof dat iedereen ergens goed in is (of kan worden) En dat iedereen de kans verdient om dat te ontdekken. Vaak ontdekken mensen het zelf, soms hebben mensen daar wat ondersteuning bij nodig. Of een 2e, 3e of 100e kans. Of het zelfvertrouwen om ervoor te kiezen en gaan. Ik wil die ondersteuning bieden en kansen creëren voor met name jongeren, die dit ontzettend hard verdienen, maar in hun omgeving (nog) niet vinden. Ik ondersteun bij het ontwikkelen van Toekomstperspectief, ik ben ToekomstOntwerper
Lees hier meer: www.toekomstontwerp.nl