Terug naar school – het beste cadeau ooit!

Om mijn coachingsvaardigheden wat op te frissen, heb ik mezelf een opleiding cadeau gedaan. Om te vieren dat ik de stap durfde te nemen om mijn hart te volgen, om te vieren dat ik dapper genoeg ben geweest om ontslag te nemen en voor mezelf te beginnen. Die opleiding, is het beste cadeau ooit. Het is heerlijk om weer te leren! Elke opleidingsdag brengt nieuwe inzichten. Inzichten in anderen, maar vooral inzichten in mezelf. En bovenal leert het me om te waarderen wat ik heb, niet wat ik mis. Doelgericht zijn bijvoorbeeld. Ik vond het altijd een belemmering, dat ik me richt op doelen stellen en halen en soms te weinig stilsta bij het verleden. Nu leer ik, dat ik wel degelijk kan stilstaan bij het verleden, maar dit niet als een belemmering zie. Het is meer een feit en dat hoeft het halen van je doelen niet in de weg te staan. Doelgericht zijn en andere mensen kunnen helpen met doelen stellen EN halen, is een juist mooie eigenschap voor een coach, waar veel mensen naar op zoek zijn. En het feit dat ik snel de vinger op zere plek weet te leggen en mensen daarmee confronteer, zorgt dat er geen ruimte is voor ‘smoesjes’. Als je echt wil, is alles mogelijk: WAT JIJ WIL KAN! Met deze combinatie van vaardigheden kan ik veel mensen als coach in Wageningen en omstreken op weg helpen naar een mooie toekomst. Dat is toch fantastisch.

Naast de vele inzichten die ik krijg, word ik enorm blij van het ontmoeten van nieuwe mensen tijdens de trainingsdagen. Het is me zoveel duidelijker geworden, dat dit hetgene is wat me energie geeft! Nieuwe mensen leren kennen, met nieuwe mensen nadenken over hoe zij (of wij samen) een stap verder kunnen komen. Of hoe we een volgende ontwikkeling kunnen doormaken. Nieuwsgierigheid, geloof in talent van mensen, maakt dat ik zo graag met mensen werk. En als je ze dan ook nog mag helpen met het ontwerpen van (een stukje van) hun toekomst, is dat enorm uitdagend. Daar word ik blij van!